Tsjûkemarwei 6a, 8521 NA Sint Nicolaasga
info@tandzorgstnyk.nl
0513-434 676
Afspraak makenSchrijf je bij ons in


Schrijf je bij ons inAfspraak maken

Wortelkanaal behandeling

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling kan een redder in nood zijn voor een tand die ernstig beschadigd is of geïnfecteerd raakt. Het is een procedure waarbij de tandarts het beschadigde of geïnfecteerde weefsel binnenin de tand verwijdert en het kanaal reinigt en afdicht, om te voorkomen dat verdere schade of infectie optreedt.

Hoewel de gedachte aan een wortelkanaalbehandeling misschien wat beangstigend lijkt, kan het uiteindelijk de pijn verminderen en de levensduur van de aangetaste tand verlengen. En met de moderne technologie en verdovingstechnieken van tegenwoordig is het een relatief eenvoudige en pijnloze ingreep.

Wacht niet te lang als u vermoedt dat u een wortelkanaalbehandeling nodig heeft. Als de infectie onbehandeld blijft, kan het leiden tot ernstige complicaties, waaronder tandverlies. Onze deskundige tandartsen hebben ruime ervaring in het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen en zullen er alles aan doen om uw comfort en tevredenheid te garanderen.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze wortelkanaalbehandelingen en hoe wij u kunnen helpen uw gebit gezond te houden.

Wanneer is een wortelkanaalbehandeling van toepassing?

Kiespijn wordt meestal veroorzaakt door een ontstoken wortel van de kies. Ervaart u de volgende klachten, dan heeft u hoogst waarschijnlijk een wortelkanaalbehandeling nodig.

Gevoelige tanden of kiezen bij het drinken van koude of warme dranken of koud voedsel
Gevoelige tanden of kiezen bij het eten van zoete etenswaren
Bij aanhoudende, zeurende pijn

Wanneer u een of meer van deze klachten ervaart, dan moet u een wortelkanaalbehandeling ondergaan.

Waarom een wortelkanaalbehandeling bij Tandzorg St.Nyk?
Kiespijn kan ernstig zijn en uw leven beïnvloeden. Zelfs de kleinste beweging kan een scherpe pijn in je kiezen veroorzaken. We weten dus dat we extra voorzichtig moeten zijn met een zere tand of kies.

Daarom werken we met de grootste zorg en streven we ernaar om uw behandeling zo aangenaam mogelijk te maken.

Wij verdoven heel zorgvuldig
Wij hebben geavanceerde apparatuur
Wij vertellen u rustig wat wij doen
Wij nemen ruim de tijd voor

Stapsgewijs uitleg hoe wij een wortelkanaalbehandeling uitvoeren

  1. Verdoving: Voordat de procedure begint, zal de tandarts een verdovingsmiddel gebruiken om het gebied rondom de aangetaste tand te verdoven. Dit helpt om het ongemak en de pijn tijdens de behandeling te minimaliseren.
  2. Toegang tot het wortelkanaal: Vervolgens zal de tandarts een kleine opening maken in de tand om toegang te krijgen tot het wortelkanaal.
  3. Verwijdering van pulp: Met behulp van speciale gereedschappen zal de tandarts de pulp uit het kanaal verwijderen. De pulp is het zachte weefsel binnenin de tand dat zenuwen en bloedvaten bevat.
  4. Reiniging en desinfectie: Nadat de pulp is verwijderd, zal de tandarts het kanaal reinigen en desinfecteren om te voorkomen dat er opnieuw een infectie optreedt.
  5. Vulling en afsluiting: Na de reiniging en desinfectie zal de tandarts het kanaal vullen met een speciale vulling om het te versterken en af te sluiten. Vervolgens zal de tandarts de opening in de tand sluiten met een tijdelijke of permanente vulling.
  6. Herstel: Afhankelijk van de omvang van de behandeling en het herstelproces van de patiënt, kan het nodig zijn om een ​​afspraak te maken voor een vervolgbehandeling. De tandarts kan ook adviseren om bepaalde voedingsmiddelen en activiteiten te vermijden totdat de tand volledig is hersteld.

Wij hopen dat dit u een idee heeft gegeven van wat u kunt verwachten tijdens een wortelkanaalbehandeling. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw tandarts voor meer informatie.

Onze openingstijden
Maandag: 8:30 tot 17:00
Dinsdag: 8:30 tot 17:00
Woensdag: 8:30 tot 17:00
Donderdag: 8:30 tot 17:00
Vrijdag: 8:30 tot 12:00

Copyright © 2024 Tandzorg St.Nyk.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram