Hoge kwaliteit in tandheelkundige zorg

 

Kronen en bruggen

Wat is een kroon?

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug. De kroon heeft dezelfde kleur als het gebit. Tussen een kroon of eigen tand zie je daarom niet of nauwelijks verschil.

kroon1

Wanneer maak je een kroon?

Wanneer een tand lelijk is geworden, is afgebroken of door tandbederf is aangetast kun je een kroon op de voortanden maken. Dit zijn vaak porseleinen kronen. Deze zijn mooi wit en hebben een fraai uiterlijk.

kroon2

 

Wat is een brug?

Een brug is een overkapping van twee beslepen tanden met daartussen een brugdeel. Wanneer de tanden aan beide zijden nog goed zijn kan ook een implantaat worden aangebracht.

 

kroon3kroon11

Wat is een zwevende brug?

Een zwevende brug is een brug waar een deel van zweeft. Een zwevende brug wordt verankerd aan twee kiezen. Dit functioneert goed.

 

kroon5

 

 

 

Wat is een etsbrug?

Een etsbrug is een brug die is vastgelijmd aan twee andere tanden. Door ons wordt deze vrijwel nooit geplaatst omdat deze vaak los gaan. Een andere oplossing is vaak beter.

 

 

 

kroon6

 

 

Afspraak maken?

0513 434 676

Handige App’s
gezondemond_android gezondemond_iphone
Categorieën
Archieven